clearXperts & Elem3nts samen sterk in training

Gepubliceerd op 26 april 2024 om 10:54

Bijblijven en skills upgraden – dé succesformule om ook morgen het verschil te kunnen maken. HR-businesspartner clearXperts, gespecialiseerd in finance, legal, sales & HR consultancy, gaat daar zeer bewust mee om. Het team zocht en vond hiervoor oplossingen bij Elem3nts, expert in controlling, reporting en training. De samenwerking resulteerde in een krachtige synergie die clearXperts in staat stelt om zich uniek te profileren in de markt.

“Voor clearXperts gaat het niet enkel om de meerwaarde voor klanten, hoewel dit uiteraard een belangrijke doelstelling is”, zegt Liese Van Genechten, HR-expert bij clearXperts. “We willen onze medewerkers ook blijvend motiveren en hen de kans geven om binnen hun expertisegebied verder te blijven groeien.” Enter Sylvio Rodriguez, Senior trainer en partner bij Elem3nts.

Accounting, controlling & Power BI academy

Binnen clearXperts bestaan verschillende opleidingsnoden. Enerzijds zijn er vragen vanuit de consultants naar diepgaande business controlling opleidingen. Wat zijn de laatste trends of wettelijke wijzigingen? Hoe pak je bepaalde rapporteringen best aan? Hoe maak je de vertaalslag naar de business? Etc. Deze kennis wordt binnen clearXperts zelf aangereikt. Anderzijds zijn er trainingsnoden voor accountants die willen doorgroeien naar controllingopdrachten. “Tijdens deze opleiding willen we consultants de nodige handvaten geven, door ze een business controlling track te laten volgen. Dit wordt ook meteen gecombineerd aangeboden met een Power BI track”, gaat Liese verder. “Zo kwamen we snel bij Sylvio terecht. Een kennis van onze HR-manager via een gezamenlijk verleden bij de gezamelijke klant Tenneco. Door deze historie waren we meteen overtuigd van een goede match.”

ClearXperts vindt het belangrijk om in zee te gaan met trainers die ook met hun schoenen in de modder gestaan hebben. Sylvio is zo iemand. Hij kent het klappen van de zweep als geen ander dankzij jarenlange ervaring in het werkveld. Bovendien gaat Sylvio heel pragmatisch te werk en kan hij onmiddellijk bijsturen waar nodig. “Met de Power BI (PBI) Academy willen we echt aan specifieke opleidingsvragen voldoen, zeker naar controllingprojecten toe. Zo zorgen we ervoor dat onze mensen sterk in hun schoenen staan en dat maakt een verschil op de vloer. Dat merken onze consultants én klanten onmiddellijk.”

 

Controlling: van woorden, naar begrip & actie

De noodzaak voor constante ontwikkeling en nieuwe waardevolle vaardigheden, bracht clearXperts en Elem3nts samen. Dit clearXperts-traject is ontworpen voor accountants en boekhouders die willen doorgroeien naar controlling. Het omvat onder andere modules over:

  • Budgettering
  • Forecasting
  • Cashflow management
  • Kostprijsberekening
  • Variantieanalyse
  • Excel reporting
  • Performance management
  • KPI's
  • IT-systemen

“De rapporten die de clearXperts-consultants na de opleiding genereren, creëren een wauw-effect bij klanten”, zegt Sylvio. “De deelnemers verbreden niet enkel hun kennisbasis, ze hebben ook praktische vaardigheden ontwikkeld die direct inzetbaar zijn in hun projecten.” De feedback van cursisten na de opleiding is overweldigend positief. Deelnemers zien meteen de meerwaarde van deze specialisatie en kunnen klanten veel beter te woord staan. Dat kan toch alleen maar voor leukere projecten zorgen.”

 

Opleiding voor alle clearXperts-consultants

De opleidingen staan open voor alle consultants. Ze gaan het traject vrijwillig aan maar engageren zich dan wel om het programma te voltooien. “Voor de PBI Academy voorzien we 5 sessies van een 3-tal uur, daarna kan de consultant zelf PBI opzetten, de tool gebruiken en meteen rapporten genereren”, vertelt Sylvio. “Voor het controllingtraject gaat het om een 3-tal uur per maand, gedurende 10 maanden.” In principe heeft Elem3nts een standaardtraject, dat verder gepersonaliseerd wordt op basis van de kennis en specifieke vragen vanuit de consultants. “Onze sterkte is dat we dit moeiteloos kunnen bijsturen. Door onze ervaring kunnen we opleidingen perfect op maat optimaliseren.”

Liese Van Genechten is heel blij met de hands-on en open-minded aanpak van Sylvio. “Elem3nts is het soort partner waarmee we graag samenwerken bij clearXperts. We zijn ons zeer bewust van de waarde die ze toevoegen en hopen dat ons partnership nog lang kan blijven bestaan. Door een sterke focus op de praktische toepassing van kennis en een diep begrip van de behoeften van consultants, heeft Elem3nts alles in handen om bedrijven competitief te helpen blijven in een data-gedreven en snel evoluerende wereld. Dat smaakt voor ons alvast naar meer!”

 

Vragen over controlling en Power BI opleidingen? Elem3nts!